Over mij

Beste lezer,

Fijn dat je op deze website bent beland.

Mijn naam is Carry Maria klein Gunnewiek. Ik ben geboren in de Achterhoek en ben door verscheidene omzwervingen in vestingstadje Brielle terecht gekomen. Hier woon ik met mijn man Michaël in een houten huisje aan de Veerweg, aan het havenhoofd. We hebben een kat, Bones, en mijn man heeft drie kinderen, van wie de jongste alweer 18 is (die halftijds bij ons woont). Ik ben graag in de natuur, hou van fijne gesprekken met mooie mensen en schrijf veel, ook voor mezelf.

Teksten en meer

Vanaf kinds af aan schrijf ik al. In mijn jeugd won ik prijzen met verhalen en later op de universiteit (ik heb Culturele Antropologie gestudeerd) bleek het schrijven me ook goed af te gaan. Toen ik mijn bedrijf startte werd internet steeds belangrijker en leerde ik wervend schrijven voor online publicaties. Inmiddels schrijf ik voor verschillende opdrachtgevers teksten voor websites en social media. Twee van mijn belangrijkste opdrachtgevers zijn de Brielse Belangvereniging en de Gemeente Brielle. Zo interview ik bijvoorbeeld winkeliers voor publicatie in Briels Nieuwsland of de Briellenaer. Ik hou van persoonlijk schrijven, van een verhaal met een rode draad die fijn leesbaar is voor de ‘gewone mens’. Dus niet te commercieel, niet te perfect: zulke teksten zou ik zelf alleen lezen als ik de informatie eruit nodig heb, niet voor mijn plezier. Social media teksten schrijven past in die zin goed bij me: bij een persoonlijke tekst en foto (dus niet té gelikt), voelen mensen zich meer betrokken en zullen zij deze post vaker liken en delen. Al zie ik ook wel dat een goede wervende winactie het ook altijd goed doet 😉. Maar dat is minder ‘mijn ding’: mensen zijn dan maar kort getriggerd en het gevoel van betrokkenheid is er alleen voor de actie (short term): niet voor jou zelf of je bedrijf (long term).

Naast schrijven vind ik het leuk om zelf projecten te verzinnen. Zo heb ik het platform Bewust Voorne-Putten opgezet en verzin ik steeds weer nieuwe dingen om Brielle te promoten, samen met de rest van het team van Beleef Brielle.

Terug naar mijn gevoel

Mijn eigen ‘terug naar je gevoel’ – verhaal begon op mijn 22ste, in 2002. In dat jaar, na een reis naar Zuid-Afrika, besefte ik dat ik eigenlijk al jaren niet meer voelde. Ik had een muur om mijn kwetsbaarheid gebouwd en was vooral bezig met mezelf continu bewijzen, stoer doen en alles durven. Dat was lange tijd prima voor me, totdat ik merkte dat ik ook geen ‘geluk’, ‘blijdschap’ of ‘tevredenheid’ voelde. Alles voelde eender en waar ik anderen hoorde over hoe fantastisch zij iets ervoeren, voelde ik alleen een leegte. En ik had ook al jaren niet gehuild. Ik wist niet precies wat ik miste, maar ik kwam bij een coach terecht die mij vroeg of ik wist hoe lief ik eigenlijk wel niet was. Dit was niet wat ik wilde horen, want daar had ik me juist al die jaren uit ontworsteld: dat lieve. Maar ik was getriggerd en ging met haar tips aan de slag. Dit resulteerde in een enorm proces, waarin ik letterlijk weer ging voelen, open staan, geluk voelen, verdriet, maar ook weer rúiken en proeven: een hele wereld ging voor me open! En het bijzondere was: ik at voorheen vaak veel tussendoortjes en kon dan niet stoppen voor een pak of zak leeg was, maar ook dat ging over: ik ontdekte dat ik op zulke momenten at om niet te voelen (om een gat in mijn buik te vullen). Dus ging ik in plaats daarvan zitten om te voelen en dat werkte! Ik huilde bijvoorbeeld of schreef boosheid van me af. Daarna was de neiging om te eten ook verdwenen. Bovendien kon ik me vanaf dat moment ook weer open stellen voor verliefdheid/ liefde/ relaties.

Sinds dat moment en nu, 19 jaar later, ben ik enorm gegroeid. Ik heb cursussen en opleidingen gevolgd rondom persoonlijke ontwikkeling, maar het meeste leer ik door het leven zelf of door gewoon tijd te maken: als er iets knaagt in me wat niet ‘stroomt’, dan neem ik tijd om te voelen (probeer ik tijd te maken: dit lukt echt niet altijd!). Als ik de tijd eenmaal neem, dan ga ik er even echt voor zitten of liggen om: of mijn lichaam te scannen, of door te schrijven, of soms door mezelf te vragen waar ik nu echt behoefte aan heb. Elke keer is het weer anders.

Door de opleidingen ben ik er achter gekomen dat je ‘aangeleerde methoden’ niet feilloos moet volgen: je kunt je eigen intuïtie leidraad laten zijn om zowel jezelf als anderen te helpen. Want het gevoel geeft áltijd feilloos aan wat nodig is, wat aandacht wil. Dat gebeurt ook in de sessies die ik geef: in een sessie voel ik wat jij voelt als ik één op één met jou samen ben (ik denk dat we dit allemaal kunnen overigens 😉 ) en ik laat mij er door leiden. Daarnaast ben ik een echte coach: ik wil je graag tonen hoe makkelijk jij dit in je dagelijks leven zelf kunt.

Natuurlijk gaan we in een sessie diep omdat we echt de tijd nemen en ik de ruimte creëer waarin jij alles kunt laten zijn, maar uiteindelijk vind ik het vooral belangrijk dat jij zelf leert om contact met je gevoel te integreren in je dagelijks leven.

Ik zie je graag!