Over mij

Ik hou van persoonlijke verhalen…

Van kindsaf aan schrijf ik al en ben ik geïnteresseerd in mensen en hun verhalen.

Toen mijn moeder overleed hielp een ritueelbegeleider mijn vader, mij en mijn broer met de inhoud van de afscheidsdienst. Haar komst voelde als een ‘eilandje in de week’: in een week vól praktisch geregel mochten we even echt over mijn moeder praten. We vertelden wie mijn moeder was, wat haar dreef en vooral ook: wat ze voor ons betekende. We deelden herinneringen en dit alles met een traan en een lach.

Toen de (prachtig geworden) dienst achter de rug was, was het duidelijk: dit wilde ik ook! Mijn werk als enkel tekstschrijver gaf me voldoening, maar ik miste een bepaalde diepgang. Ik ging de opleiding tot ritueelbegeleider bij afscheid doen en mocht met mijn stage al direct het diepe in: ik had de enorme eer het afscheid te mogen begeleiden van een vrouw die ik kende. Wát een bijzondere ervaring was dat, om dit samen met én vóór haar familie te mogen doen. Vanaf dat moment wist ik: dit is wat ik wil blijven doen.

Ik combineer mijn werk als ritueelbegeleider (of uitvaartspreker, wat een duidelijker term is) nu met mijn werk als tekstschrijver. Want ook dát blijf ik leuk vinden (en het is een fijne afwisseling).

In mijn jeugd won ik namelijk al prijzen met het schrijven van verhalen. Later op de universiteit (ik studeerde Culturele Antropologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en studeerde Cum Laude af) verdiepte het ontdekken van de rode draad in het leven van mensen en het schrijven zich nog meer. Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op identiteit, hoe wij identiteit opbouwen als mens of juist afbouwen zoals de vrouwen in het Thaise boeddhistische klooster deden, waar ik onderzoek deed. Toen ik mijn bedrijf startte in 2009 werd internet steeds belangrijker en leerde ik wervend schrijven voor online publicaties.

Elk persoon is uniek en heeft een eigen verhaal. Voor mij is het een uitdaging om dit verhaal te verwoorden in tekst of binnen mijn prachtige werk als ritueelbegeleider.


Wie ben ik?

Ik, Carry Maria, woon in Brielle, Zuid-Holland, in een klein dijkhuisje vlakbij het Brielse Meer, samen met mijn man Michaël.

Ik ben geboren in de Achterhoek, in een klein dorpje nabij vestingstadje Groenlo.

Ik hou van vakantie, zwemmen, massages, genieten van een mooi boek, maar ook van fijne contacten met vrienden en natuurlijk: schrijven!

Carry Maria klein Gunnewiek