Uitvaartspreker

Het is zó belangrijk dat het afscheid van jouw dierbare zo mooi en rond mogelijk is. Je kijkt er dan met een heel fijn gevoel op terug.

Als er iemand overlijdt kom ik langs en vraag de familie: ‘Wie wás hij of zij voor jullie? Hoe herinneren jullie hem of haar? En wat vond hij of zij belangrijk?’

Samen met de familie geef ik vervolgens het afscheid vorm en ik praat de onderdelen van de viering aan elkaar. Ik zorg voor een diepere laag aan het geheel, op een fijne ronde manier. Als uitvaartspreker geef ik puur een meerwaarde aan een afscheid. Prachtig werk dus!


Werkwijze

We spreken af voor een voorgesprek waarin we samen het afscheid voorbereiden (misschien wil je zelf of iemand anders iets zeggen, misschien kunnen we samen iets dóen, misschien wil je muziek of is er iemand die kan zingen of iets spelen etc). Het is fijn als hier meerdere mensen bij zijn die mee willen denken over de inhoud van de dienst en mij meer kunnen vertellen over degene die overleden is. Reken op zo’n 2 á 2,5 uur.

Vervolgens help ik jullie met de voorbereiding (ik maak de rode draad en het draaiboek, jullie zorgen voor de muziekkeuze, foto’s en sprekers) en ik schrijf de tekst voor het welkom, de bruggetjes en de slotspeech. Deze tekst leg ik aan jullie voor.

Daarna volgt de afscheidsdienst. Als ceremonieleider praat ik het geheel aan elkaar en zorg dat alles zo mooi mogelijk verloopt. Naderhand stuur ik jullie de teksten van de gehele viering toe, zodat jullie deze kunnen printen en bewaren als mooie herinnering.

Ik werk samen met de uitvaartondernemer of -verzorger. Mijn rol is een toevoeging en heeft alleen te maken met de inhoud van de dienst: net als een trouwambtenaar bij een huwelijk doet.

Bij leven: weet je dat je binnenkort gaat overlijden en wil je samen met mij je afscheidsdienst voorbereiden? Klik dan hier voor meer informatie.


Tarief en Contact

Ik ben gemiddeld zo’n 12 tot 15 uur bezig voor een familie. Voor het gehele traject, van voorgesprek tot en met de afscheidsdienst vraag ik €750.
Dit geldt voor de regio Voorne-Putten. Daarbuiten reken ik extra reiskosten á €0,20 per kilometer.

Neem contact met mij op als je meer wilt weten of mij wil vragen jullie afscheid te begeleiden:
info@carrymaria.nl of 06 – 23 11 92 46